I huvudet (och hjärtat) på Lena

Om livet (för att hålla mig till små, nätta ämnen). Om förmågan att överdosera parenteser. Om saker som gör att man skrattar med själen. Om det där gnaget i magen som man tydligen aldrig blir av med. Om att försöka göra lite nytta i världen. Och så en hel del irrelevant skitsnack, så klart.

tisdag, november 14, 2006

Antagligen världens mest efterlängtade DVD

Gårdagens seneftermiddag och tidiga afton spenderades i gammalt och nygammalt sällskap i den mysiga källaren på Kaffekoppen i Gamla stan. Tack K och A för en jättekul fika, härligt att skratta så mycket!

Jag har sagt det förut, och nu droppade även K idén igår. Är ni beredda...? Ok, here we go; man borde sannerligen göra en DVD med best of Tv-shop från the days of yore.

Följande infomercials borde vara med;

*The Flow (Märkligt och rogivande träningsredskap i form av en låååång plastpåse med handtag på och blå vätska i som man skulle snurra runt. The Flo-sången är fantastisk.... My body's my friend, I'm in harmony. My body's my friend, now I'm flowing free, and noone can take that feeling away from me... Om ni ringer mig kan jag sjunga den för er.)

*Egentligen allting med Mike Levy från Amazing discoverys.

*Crystal earth (Små korn som man blandade med vatten så att de blev gelékristaller som man kunde arrangera blommor i. Det följde även med färger så att man kunde anpassa till högtiderna, typ green for S:t Patricks day)

*Super glide (Hette den så? En plastmatta som man lade framför t.ex. tv'n, sedan tog man på sig typ sådana där skoskydd man får hos tandläkaren och sedan halkade man fram och tillbaka som om man åkte långfärdsskridskor)

*Didi7 (Mirakelrengöringsmedel som tog bort allt. Antagligen huden också.)

*MrMixer (För att man kunde vispa minimjölk till grädde och för att det var första gången som man introducerades för gurksnurrskäraren, världens minsta juicepress och en moja som delade på tomaterna så att de blev taggiga)

*Topsy tail (K och A, jag kom på vad den hette! En liten plastpinne med ögla som man använde för att snurra till sin hästsvans. I ett nafs kunde man tydligen se ut som om man var på väg till Nobelfesten)

*Gardinmojan som var en massa plastringar som satt ihop, som man sedan drog upp tyget igenom så att det blev stora tygblubbar. Skitfult och jätteamerikanskt. Någon som kommer ihåg vad den hette?

*The Flo-bee (Fantastisk hårklippningsmaskin som väldigt starkt påminner om "The suck n' cut" från Waynes world. Man kopplade ihop klippmojan med dammsugaren, satte på olika munstycken beroende på hur kort man ville klippa håret, sedan sög man in håret i maskinen som kapade det lite där den hade lust.)

*En grej för direkt ansiktslyftning (Vad heter den???). Man hade två små tejplappar som var förbundna med ett resårband. Man satte tejplapparna i tinningarna och sedan lade man resårbandet under håret, och vips så drogs hela ansiktet bakåt. Det fanns även en kortare variant som man satte på halsen. Undrar om det inte hade varit lättare att bara sätta en klädnypa om rynket bak i nacken?)


Jag skulle köpa DVD'n any day!

Ni tappra och ärade bloggläsare, ni har aldrig varit så viktiga som ni nu kommer vara. Dels behöver jag er för att komma på vad gardingrejen och ansiktssnörena hette, men också för att komplettera min lista med de bästa infomercials som Sverige har skådat. Begrunda och skriv sedan i kommentarerna, så att mitt förslag är komplett när jag presenterare det för mina finansiärer. Ni får självklart varsin gratiskopia och en påse chips när allt är klart.

9 Comments:

At 14 november, 2006 09:53, Anonymous Anonym said...

Den där borsten som snurrade runt/blåste varmluft och som gjorde håret jätteblankt och JÄTTERAKT, även om man var afroamerikan och hade provat aaaaallt, nu vart det så himla enkelt för man behövde inte använda fön och borsta samtidigt. Och precis alla vill ju ha rakt hår. :-? Undrar vad den kan ha hetat?

 
At 14 november, 2006 11:56, Anonymous Anonym said...

Super glide....super slide? var det inte så? Haha, den hade vi på gymnasiet, missade du den?

// fian

 
At 14 november, 2006 13:34, Blogger Lena said...

Huldra: Åh, den är ju jättekul! Det fascinerande är också att den (som jag har för mig) även kunde göra rakt hår lockigt. Go figure... Men vad 17 hette den nu igen?

Fian: VA?!?!?! Hade vi en sådan i skolan???? Vart? Och varför fick aldrig jag leka med den?

När jaaaag var ung fanns det en tv-shopbutik i gallerian. Där kunde man prova alla knäppa manicker. Me like.

 
At 14 november, 2006 22:42, Blogger Ankfejs said...

Det finns en varmluftsborste som gör håret rakt och fint... "Utan Velform"...till "Med Velform!" Den var på tv i morse. Kan gardinen ha vArit Creative Curtain? Kommer fortfarade inte ihåg. Men tack för Topsy Tail och fika!
Kram

 
At 15 november, 2006 00:14, Anonymous Anonym said...

Credits till skaparna av nämnda infomercials. De har ju lyckats ypperligt med hjärntvätten =)

 
At 15 november, 2006 02:10, Blogger Lena said...

Ankfejs: Men är inte Velform någon slags anticellulitgegga som man har under ett par tighta byxor på natten...?

GoBanana: Tack för synnerligen välplacerad sarkasm. We're going to get you. Moahaha.

 
At 15 november, 2006 08:31, Anonymous Anonym said...

Det låter som om projektet DVD redan kommit en bra bit på väg. Glöm inte perfect punch, manicken för att göra luddiga fula applikationer på precis alla kläder man har. Och ett extraspår med samtliga intelligensbefriade sidekicks som står och försöker dela en tomat för att få ner i mixern samtidigt som proffskocken redan har gjort fem liter salsa med sin kitchen wizard.

 
At 15 november, 2006 14:00, Blogger Lena said...

Javisstja! Och the Bedazzler plus! Måste göra tillägg på min lista!

 
At 27 september, 2007 12:10, Anonymous Anonym said...

Genial idé!!!!!
Men husk nu også symaskinen til en hånd (The sewing machine for one hand), Purrfect Punch.

Med venlig hilsen fra Søren i Danmark (Der har haft for god tid på arbejde, og lige har "googlet" teksten til The Flow, som har kørt rundt i MIT hoved i årevis. Dette er det eneste sted, jeg har fundet det. Well done!)

 

Skicka en kommentar

<< Home