I huvudet (och hjärtat) på Lena

Om livet (för att hålla mig till små, nätta ämnen). Om förmågan att överdosera parenteser. Om saker som gör att man skrattar med själen. Om det där gnaget i magen som man tydligen aldrig blir av med. Om att försöka göra lite nytta i världen. Och så en hel del irrelevant skitsnack, så klart.

måndag, oktober 23, 2006

Varje dag är jul

Jag gillar att vara kompledig på måndagar. Dels får jag ju träffa den människa som är bärare av rollen pojkvän. Men på något sätt så är det också extra lyxigt att vara ledig på måndagar. Även om jag jobbat på söndagen. Lite som att skolka, men helt legitimt.

Det bor massa lövbiff i min mage. Den är fullproppad och putar ut sådär lagom mycket.

Har haft heldag på Outleten i Barkarby samt IKEA. Köpte ett par träningsskor som faktiskt ger stöd i hela hålfoten. Det blev ett par fina byxor från Polarn och Pyret också. Rea. Hundra baloobas. Bästa priset ever. Men jag måste sy upp dem. Jag måste ALLTID sy upp byxor. Jaja, det är lättare att sy upp byxor än att sy ner dem. Det enda inköpet som inte var planerat var en rulle omslagspapper på IKEA. Måste vara personbästa. Hur som helst så var det en mysig dag. Ett bestående intryck är att jag vill ha chokladbruna lakan i bomullssatin och att jag vill måla mitt vardagsrum vitt och köpa ljusgröna soffor. Och bruna grejer. Jag vill ha chokladbrunt och grönt, and plenty of it.

Förkylningen försvann tack och lov nästan lika fort som den kom. I onsdags och torsdags mådde jag purjo, i fredags och lördags bara scharlottenlök och helt ok på söndagen. Nu är jag bara lite eftersnörvlig och hostig, men det är man ju mest hela tiden så här års. Man blir väl av med det lagom till när vitsipporna slår ut.

Det var så fint på IKEA med alla julgrejer. Pojkvännen frågade om jag inte tycker att det är lite tacky och smaklöst i alla fall. Jag höll med om att så onekligen är fallet, men ändå är det något i mig som blir alldeles skuttigt av det. Jag ska ha glöggfest i år har jag bestämt. En söndagseftermiddag tror jag, det är en underskattad tid att ha kalas på. Då ska jag baka mina oerhört populära saffransskorpor som jag norpat receptet till från en f.d. kollega. Tack för det!

6 Comments:

At 24 oktober, 2006 07:51, Anonymous Anonym said...

"[...] mådde jag purjo, i fredags och lördags bara scharlottenlök". ..väckte mina mungipor till liv. Du är allt bra rolig du =)

Förövrigt vill jag bara varna för chokladbrunt. Åtminstone om ordet målarfärg förekommer i samma mening. Tänk dig att öppna en stor burk som ser ut att innehålla chokladsås. Föreställ dig konflikten mellan instinktiva "vill bara smaka lite..snälla.." och mer snusförnuftiga "får absolut inte doppa fingret i burken, färg går ju inte att äta"

Talar av erfarenhet..

 
At 24 oktober, 2006 09:43, Blogger Lena said...

Oj, det lät allvarligt! Ska sannerligen passa mig!

 
At 24 oktober, 2006 13:23, Blogger Nyaga said...

Varje dag är inte jul, men varje dag är en (glögg)fest kanske.

Jag har ju ett kluvet förhållande till julen.

 
At 24 oktober, 2006 14:49, Blogger Lena said...

Julen är onekligen inte helt enkel. För somliga är den kalas, för vissa fruktansvärd, och för merparten (verkar det som) är det en salig soppa av ovanstående. Men det är i alla fall fint med blinkande lampor och gott med glögg.

 
At 24 oktober, 2006 14:49, Blogger Lena said...

Julen är onekligen inte helt enkel. För somliga är den kalas, för vissa fruktansvärd, och för merparten (verkar det som) är det en salig soppa av ovanstående. Men det är i alla fall fint med blinkande lampor och gott med glögg.

 
At 25 oktober, 2006 11:29, Anonymous Anonym said...

Jag ser med tillförsikt fram emot årets julafton eftersom jag har förhandlat bort ytterligare två julklappsbyten vilket i sin tur innebär minskad risk för ekonomisk katastrof. Ta kommandot över din jul, är mitt motto! Det blir precis så kul som man gör det.

 

Skicka en kommentar

<< Home